Met risotto gevulde portobello's // Spaghetti met champignons // Portobelloburgers

Vandaag een paar recepten, allemaal met champignons. Als je niet van champignons houdt, serveer je 'm gewoon op een bord.

Allereerst: met risotto gevulde portobello's (recept van de Allerhande)

Bron


INGREDIËNTEN

  • 400 ml bospaddestoelenbouillon (van tablet): ik gebruikte gewone groentebouillon, even lekker, en makkelijker te vinden.
  • 3 el olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 150 g risottorijst
  • 50 ml sherry fino: ik gebruikte gewone rode wijn 
  • 2 schaaltjes portobello champignons (a 2 stuks)
  • 1 tl tijmblaadjes (zakje a 15 g) (optioneel, heb ik niet gebruikt)
  • 25 g boter
    50 gram parmezaanse kaas



BEREIDEN

  1. Breng de bouillon tegen de kook aan. Fruit de ui in 2 el olie glazig in een pan met dikke bodem. Bak de rijst 1 min. al omscheppend mee. Voeg de sherry (of gewone wijn) toe, zet het vuur laag en roer tot alle sherry (ik val in herhaling) is opgenomen. Voeg steeds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Na 20-25 min. is de rijst gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Verwijder de stelen en bestrijk met 1 el olie. Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Strooi de tijmblaadjes in de hoed van de paddenstoelen (optioneel) en bestrooi met zout en peper. Bak ze 12-15 min. in de oven. Haal de risotto van het vuur, roer de boter en de kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de risotto in de portobello's, bestrooi met extra kaas naar smaak.

Ook geweldig: risotto met champignons erin, risotto met erwtjes en kip of zelfs met pompoen (klik). Met pompoen heb ik nog nooit geprobeerd, maar het kan denk ik wel lekker zijn! 

Ten tweede: spaghetti met champignons

Nodig:
- ricotta- en/of philadelphiakaas
- spaghetti
- teentje look
- groentebouillon
- champignons

Zo maak je het:
verwarm olie in een steelpan en voeg er de champignons bij, vervolgens het teentje look en als laatste de kaas. Roer om en voeg er de groentebouillon bij. Als je dat lekker vindt, kan je er ook wat olijfolie met truffel bijdoen. Ik had dat toevallig staan en het is een zeer geslaagde combinatie!

Ten derde: Portobelloburgers (recept van A beautiful mess)

Bron
                                         

Nodig:
- portobellochampignons
- paprika en/of tomaat
- sla
- cheddarkaas in plakjes van Ziz, of natuurlijk echte verse cheddar
- burgerbroodjes of pistolets
- (oven)frietjes
- uienringen
- evt ketchup

Zo maak je het:
Verwijder de steeltjes van de portobello's indien nodig en wrijf ze schoon met keukenpapier. Doe er wat wijn in. Als je de wijn weg wil laten, kan je ze ook vullen met olijfolie, balsamico-azijn of worcestershiresaus. Als je paprika's gebruikt kan je ze in een pan met olie eventjes aanbakken zodat ze wat glazig worden. Doe er ook de uienringen in. Leg alles op broodjes en serveer met (oven)frietjes!

Reacties

  1. Dat klinkt allemaal erg goed! Alleen zal ik de champignons moeten vervangen of eruit laten, want ik houd er niet van. Maar wel toppe vegetarische maaltijden. Welke van de 3 vond je het lekkerst?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts